Scholengroep Impact gaf aan niet langer te kunnen voldoen aan hun engagementen in het project SDGeneration. Het vertrek van de projectmedewerker vanuit Scholengroep Impact heeft geleid tot een aanzienlijke uitdaging in het nakomen van de overeengekomen verplichtingen, waaronder het maken van video-reportages bij scholen, het onderhouden van de SDG-tv-website, en het bieden van inhoudelijke ondersteuning aan leerkrachten.
In reactie op deze uitdagingen heeft de Mind- and Makerspace (Howest) laten weten bereid te zijn om de rol van Scholengroep Impact over te nemen. Dit omvat het aanstellen van een nieuwe projectmedewerker die zowel de oorspronkelijke engagementen als de extra taken van Scholengroep Impact zal overnemen. Deze overname is bedoeld om continuïteit te waarborgen en de beoogde doelen van het SDGeneration-project te handhaven.
Tegelijkertijd heeft de gemeente Zedelgem aangegeven zich terug te trekken uit het project, aangezien hun voorwaarde, namelijk de deelname van scholen uit hun eigen gemeente, niet werd vervuld.
Om deze veranderingen en aanpassingen formeel vast te leggen, wordt voorgesteld de stopzetting van de samenwerking met Scholengroep Impact en Zedelgem door beide partijen te ondertekenen (bijlages 2 en 3), en de herziening van de samenwerking met de Mind- and Makerspace vast te leggen aan de hand van een aanpassing van de samenwerkingsovereenkomst (bijlage 1). Met deze aanpassingen kan het SDGeneration-project efficiënt worden voortgezet met een hernieuwde focus op duurzaamheid en educatie.
De gemeenteraad geeft goedkeuring voor de aanpassing samenwerkingsovereenkomst met Howest betreffende SDGeneration voor de periode 2023-2026.
De gemeenteraad geeft goedkeuring voor de stopzetting van de samenwerking met Scholengroep Impact betreffende SDGeneration.
De gemeenteraad geeft goedkeuring voor de stopzetting van de samenwerking met gemeente Zedelgem betreffende SDGeneration.