ma 26/06/2023 - 18:30 Stadhuis
Naar aanleiding van de wedstrijden die plaatsvinden in het Jan Breydelstadion wordt een politieverordening ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd waarin verschillende veiligheidsmaatregelen voorgesteld worden om de openbare rust en veiligheid te helpen waarborgen.
In navolging van de politieverordening houdende vaststelling van veiligheids- en verkeersmaatregelen bij voetbalwedstrijden in het Jan Breydelstadion, wordt een politieverordening ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd houdende vaststelling van de risicowedstrijden in het Jan Breydelstadion voor het voetbalseizoen 2023-2024.
In het kader van het Decreet Basisbereikbaarheid nam Departement Mobiliteit en Openbare Werken het initiatief om een Regionaal Mobiliteitsplan op te maken. Na de opmaak van de Oriëntatienota (goedgekeurd in 2020) werd een Visienota (goedgekeurd in 2022) opgemaakt welke het toekomstbeeld vat dat de vervoerregio nastreeft en welke gevat werd vanuit een strategische verkenning van 10 bouwstenen (ruimte, wegencategorisering, fiets, openbaar vervoer, autoverkeer, parkeren, logistiek, vrachtroutenetwerk, veiligheid en toegankelijkheid).
Het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan wordt met deze nota voorgelegd. Het Regionaal mobiliteitsplan bestaat uit:
Op 15/05/2023 werd de officiële adviesvraag aan de adviesinstanties gesteld, daarmee startte ook de periode van 90 dagen voor het formuleren van een advies. Ook de gemeenteraden zijn een adviesinstantie. Gezien de periode van de adviesvraag moet het dossier in juni aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van het openbaar onderzoek en het voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan (RMP) te adviseren.
Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 17 oktober 2022 om de volledige site van Huize Minnewater te herbestemmen. De uitwerking van dit project is, conform de beslissingen van vorig jaar, volop bezig. Nu het WZC sinds begin mei verhuisd is naar de nieuwe locatie aan de Sint-Pietersplas neemt Stad Brugge het beheer over van het gebouw en de site (eigendom OCMW). In die context is het aangewezen om een beheer- en samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW Brugge en Stad Brugge af te sluiten om goede afspraken te maken. In voorliggende nota wordt deze overeenkomst ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.
De Vlaamse Regering schaalt de ambities van het Lokaal Energie- en Klimaatpact op tot een versie 2.1. Deze uitbreiding van het bestaande Lokaal Energie- en Klimaatpact staat open voor alle gemeenten. Gemeenten en steden die zich engageren om de extra inspanningen te doen voor het realiseren van deze Vlaamse klimaatwerven, kunnen een extra financiële ondersteuning krijgen. Voor Brugge zou het gaan om een extra jaarlijkse financiële ondersteuning van (minstens) 213.000 euro voor 2024 en 2025.
Deze uitbreiding is gericht op kwetsbare doelgroepen en heeft tot doel de methodiek van de 'wijkverbeteringscontracten' ook toe te passen i.k.v. de klimaatdoelen, en daarbij kwetsbare wijken en doelgroepen te ondersteunen bij de gewenste klimaattransitie.
Er worden een aantal extra engagementen gekoppeld aan deze bijkomende ondersteuning, deze staan beschreven in de nota.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om het Lokaal Energie- en Klimaatpact Vlaanderen 2.1 principieel goed te keuren. De focus wordt gelegd op het versterken van de wijkgerichte en collectieve woningrenovaties in kwetsbare Brugse buurten. Het uiteindelijke subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal gemeenten/steden dat instapt op het LEKP 2.1 en zal in het najaar bekend zijn. Op basis van dit bedrag zal de definitieve besteding van deze middelen aan het college en de gemeenteraad voorgelegd worden.
Op 23 januari 2017 ondertekende het College de regenboogverklaring (engagementsverklaring bestaande uit 6 strategische doelstellingen). Sindsdien wordt in Brugge gewerkt aan een geïntegreerd holebi- en transbeleid met net die doelstellingen als leidraad.
We lanceren nu het 3de regenboogactieplan sinds 2018. Heel wat acties werden al voorbereid en uitgevoerd om lokaal in te zetten op een stad waar iedereen zich thuis voelt ongeacht seksuele oriëntatie of genderdiversiteit. Ondertussen hebben we een brede operationele stuurgroep met tal van partners vanuit het maatschappelijke middenveld om samen met het bestuur te werken aan een lokale realiteit die aantrekkelijk én aangepast is aan de reële noden van holebi's en transpersonen. Deze stuurgroep gaf mee vorm en richting aan het nieuwe actieplan.
We vragen de goedkeuring van dit nieuwe plan om zo met een sterk engagement de huidige werking te continueren en verder te werken aan een holebi-en transvriendelijke stad.
Het huishoudelijk reglement van tienerwerking Kwix werd opgemaakt naar aanleiding van de veranderingen van de werking. Hiervoor werd het huishoudelijk reglement van Kwibus gebruikt voor beide werkingen.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd van het nieuwe huishoudelijk reglement van tienerwerking Kwix.
Het stadsbestuur wil in samenwerking met PZ Brugge een sensibiliserende game 'Hackshield' aankopen en lanceren in Brugge.
'HackShield' is een transmediale cybersecurity game voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Door het spelen van de game leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren. 'Hackshield' geeft ook ondersteuning aan het onderwijs om dit thema te behandelen.
Eerder werd reeds 'De Cybersafe' gelanceerd, een educatief spel voor het (vijfde en) zesde leerjaar. Samen met 'Hackshield' wordt het volledige basisonderwijs voor internetveiligheid gesensibiliseerd.
Het project wordt getrokken door de preventiedienst van de stad, maar kent een nauwe samenwerking met PZ Brugge voor financiering en communicatie. Er is ook een module voor de bibliotheken beschikbaar om aan te sluiten. Het contract kent een minimumduur van 3 jaar.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het project en de overeenkomst goed te keuren.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd:
1. Kennis te nemen van het verslag van de algemene vergadering van Audio, elektronische vergadering, gehouden op 26 mei 2023.
2. Kennis te nemen van de jaarrekening 2022 Audio.
Op 26 mei stelde de algemene vergadering Audio de jaarrekening 2022 vast zonder opmerkingen.
3. Goedkeuring nieuwe leden Audio.
De algemene vergadering van 26 mei nam kennis van de beslissing inzake toetreding van negen lokale besturen als nieuwe leden van de vereniging.
De jaarrekening 2022 van de Protestantse Kerk met vaststelling van het exploitatie- en investeringsresultaat wordt voor advies aan de gemeenteraad voorgelegd.
De jaarrekeningen 2022 van 10 kerkbesturen van het Centraal Kerkbestuur 2 met vaststelling van de exploitatie- en investeringsresultaten worden voor advies aan de gemeenteraad voorgelegd.
De jaarrekeningen 2022 van 8 kerkbesturen van het Centraal Kerkbestuur 3 met vaststelling van de exploitatie- en investeringsresultaten worden voor advies aan de gemeenteraad voorgelegd.
Aan de gemeenteraad wordt toelating gevraagd voor het opstarten van een nieuwe verkoopprocedure voor de verkoop van de woning gelegen te 8000 Brugge, Rozendal 33, mits behalen bijgestelde prijs, na eerdere poging zonder noemenswaardige interesse en tijdige biedingen.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor:
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de verkoop van een perceel grond met opstal (distributiecabine voor elektriciteit), gelegen te 8200 Brugge (Sint-Andries), Paul Gilsonstraat 25+, aan IMEWO.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de verkoop van de tréfonds (grond - exclusief opstallen) erfpacht van de Sint-Claradreef 18 aan de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo bv, voor de realisatie van een renovatieproject.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te willen gaan met de vestiging van eeuwigdurende erfdienstbaarheden ten laste van de grond met garagecomplex, eigendom van de Stad Brugge, gelegen te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Baron Ruzettelaan 114+ (lijdend erf), gekend bij het kadaster 31512 B 0117 H 8 P0000, ten voordele van het onroerend goed, gelegen Baron Ruzettelaan 116, 114, 112, 110 en 108 (heersend erf).
De gemeenteraad wordt gevraagd om haar goedkeuring te hechten aan de voorgestelde wijzigingen aan de erfpachtovereenkomst met Koninklijke Tenniskring In 't Vrije.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor volgende budgetneutrale transacties, via IKA'S:
IKA batch 2023-1006016 - 40.000 euro (NOM NVT) van Brugge Plus verschuiven naar BI068000/ SA00714 van Brugge Plus verschuiven naar SA00714, rekening 61462100.
IKA batch 2023-1006016 - 35.000 euro (NOM NVT) van Brugge Plus verschuiven naar BI068000/SA00718 van Brugge Plus verschuiven naar SA00718, rekening 61400100.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de meerwerken en bijkomende werken ten bedrage van 198.122,39 euro incl. btw (btw enkel op wegenis) goed te keuren. Het stadsaandeel bedraagt 142.207,94 euro incl. btw.
In zitting van 16/08/2022 keurde het college van burgemeester en schepenen het ontwerp natuurbegraafplaats principieel goed. Er werd opdracht gegeven om op basis van het ontwerp een omgevingsvergunningsaanvraag in te dienen en een aanbestedingdsdossier op te maken. Intussen werd de omgevingsvergunning voor dit project goedgekeurd.
Met voorliggend dossier wordt aan de gemeenteraad gevraagd het ontwerp en aanbestedingsdossier, inclusief de wijze van gunnen, goed te keuren.
Raming: € 650.935,74 incl. btw.
Wijze van gunnen: openbare procedure.
Voor de uitvoering van allerhande (kleinere) infrastructurele aanpassingen van de wegenis in kader van het mobiliteitsplan wordt een raamovereenkomst afgesloten. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor het ontwerp en de wijze van gunnen (openbare procedure).
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een toelage van 18.750 euro toe te kennen als stadstussenkomst voor de restauratiewerkzaamheden van de bedaking van het pand Gistelsesteenweg 30 te 8200 Brugge.
Deze kunstige herstelling wordt beschouwd als zijnde uitgevoerd wegens openbaar nut.
In het kader van de vorming van Woonmaatschappij regio-Brugge moeten er nieuwe vertegenwoordigers aangeduid worden voor de stuurgroep toewijzingsraad.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd.
Vanaf 1/1/2024 voorziet Vlaanderen (Digitaal Vlaanderen), in samenwerking met steden en gemeenten, vastgoedmakelaars en notarissen een platform voor het aanvragen van vastgoedinformatie voor alle Vlaamse Steden en Gemeenten. Daarvoor is een decreet in de maak.
De stad Brugge stapt vóór 1/1/2024 in als piloot in het VIP, zodat vastgoedinfo aan notarissen en immokantoren reeds in de loop van 2023 kan worden afgeleverd via dit platform. In de piloot-fase van het vastgoedinformatieplatform (voor 1/1/2024), moeten een aantal juridische formaliteiten vervuld worden zodat de stad op juridisch correcte wijze vastgoedinfo kan afleveren aan notarissen en immokantoren via dit platform, nl een gemeenteraadsbesluit ter aansluiting op het Vastgoedinformatieplatform en een verwerkingsovereenkomst.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd.
Het college van burgemeester en schepenen keurde de principiële wijziging van het RUP Christus Koning Noord Oost ifv de noodverordening EU over hernieuwbare energie goed op 6 februari 2023. Het Team MER keurde de planMERscreening goed; er worden geen milieueffecten verwacht door deze wijziging.
Het openbaar onderzoek liep van 12 mei tot 11 juni 2023. Tegelijk vroeg de Stad advies aan de adviesverlenende instanties en aan de GECORO-B. Het college keurde deze wijziging definitief goed.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de wijziging vast te stellen. Van zodra de wijziging is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad wordt ze van kracht.
CAAAP NV heeft een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor het bouwen van 2 bouwblokken met omgevingsaanleg na het slopen van bestaande bebouwing en vellen van bomen + het exploiteren van warmtepompen, parkeerplaatsen en uitvoeren van bronbemaling op Lanssenssite + een kleinhandelsaanvraag voor een nieuwe kleinhandelsactiviteit.
De aanvraag werd op 9 januari 2023 volledig verklaard, en van 30 januari tot en met 28 februari 2023 aan een eerste openbaar onderzoek onderworpen, in het kader waarvan 8 bezwaren en/of opmerkingen werden ingediend.
Het College van Burgemeester en Schepenen bracht op 6 februari 2023 een voorlopig ongunstig advies uit aan de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC). De vergunning werd op 24 maart 2023 voorlopig geweigerd door de POVC.
De aanvrager heeft op 5 mei 2023 een gewijzigde projectinhoudsversie ingediend. De gewijzigde vergunningsaanvraag werd onderworpen aan een tweede openbaar onderzoek. Het openbaar onderzoek vond plaats van 11 mei tot en met 9 juni 2023. Er werden 4 bezwaren ingediend.
Het College van Burgemeester en Schepenen besliste op 5 juni 2023 om een deels voorwaardelijk gunstig en deels ongunstig advies over te maken aan de POVC.
De tweede Provinciale Omgevingsvergunningscommissie gaat door op 16 juni 2023.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de ingediende bezwaren, en goedkeuring te geven voor het rooilijnenplan en de zaak der wegen.
Aangezien de stad actief wil inzetten op het optimaal gebruik van de reeds aanwezige sportinfrastructuur is het naschools openstellen aan billijke stedelijke tarieven een manier om efficiënt om te gaan met de beschikbare middelen.
Door een aantal wijzigingen in de werking van de school dienen er kleine aanpassingen te worden gedaan aan de overeenkomst voor naschools gebruik van de sporthal van het VTI Vaartdijkstraat.
Aan de gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
De vergunninghouders van de huurkoetsen vragen vanaf 1 januari 2024 een verhoging van hun tarief met 10 euro, wat neerkomt op 70 euro per koets voor een rondrit van 30 minuten.
De vergunninghouders van de stadsrondvaartbootjes vragen vanaf 1 januari 2024 eveneens een verhoging van hun tarieven:
- volwassenen: van 12 euro naar 15 euro;
- kinderen: van 7 euro naar 9 euro;
- groepen: van 10 euro p.p. naar 12 euro p.p.
Aan de gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
Met de financiële steun vanuit het toenmalige Kunststedenactieplan hebben de diensten voor toerisme van de kunststeden via de vzw Kunststeden Vlaanderen in 2012 een gezamenlijk CRM-platform opgezet. Het contract van deze samenwerking loopt af in oktober 2023 en is niet meer verlengbaar. De steden opteerden ervoor om in een eigen CRM-platform te voorzien. Een CRM-systeem(Customer Relations Management systeem) is een onmisbare tool om de B2B-contacten (internationale pers en reisprofessionelen) te beheren en proactief te benaderen.
Via het raamcontract van de Informaticadienst zal een opdracht worden gegund waarbij de bestaande toepassing behouden blijft teneinde de continuïteit van de werking te garanderen.
Aan de gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
De pedagogische studiedagen en facultatieve vrije dagen voor het schooljaar 2023-2024 van het Stedelijk Basisonderwijs Brugge, de Stedelijke Academie (DKO), het Stedelijk Conservatorium Brugge en de Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen worden ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.
Voor alle scholen van het Stedelijk Onderwijs Brugge werden nieuwe arbeidsreglementen opgesteld die in werking treden vanaf 1 september 2023. Aan de gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
De volgende onderwijsinstellingen maken vanaf 1 september 2023 gebruik van een nieuw arbeidsreglement:
Omwille van de inflatie en bijhorende indexeringen volstaat het gebudgetteerde bedrag voor 2023 van 45.193 euro voor de loonkost van de dansprogrammator niet langer. Er is 1.996,36 euro tekort om het werkelijke aandeel in de loonkost te dekken. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor het voorstel om de inbreng de komende jaren aan te passen aan de werkelijke loonkost:
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd van de samenwerkingsovereenkomst met Brugge Plus vzw voor de periode 2023-2025.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het aanbod van BVBA Buggenhout De Bruyckere te aanvaarden om de sculptuur ‘Liggende Arcangelo’ (2023) gemaakt door Berlinde De Bruyckere aan Musea Brugge te verkopen voor een totale prijs van € 254.400 (incl. 6% btw). Het bedrag kan benomen worden van het museaal investeringsfonds BI070000 - SRB070000 - UD114 - KPL 112 - 27500001.
Op 26 februari 2019 werd een beheersovereenkomst afgesloten tussen het OCMW en Musea Brugge voor het beheer van het deel van de collectie roerend erfgoed dat opgenomen is in de vaste presentaties van het Sint-Janshospitaal en het museum Onze-Lieve-Vrouwe-ter-Potterie.
Gelet op de continue samenwerking tussen het OCMW Brugge en de Stad Brugge, neemt Musea Brugge het beheer van de collecties bewaard op de zolder van het WZC Minnewater en in het Klooster en kerk O-L-V-ter-Potterie (incl. het onroerend erfgoed door bestemming) ook over van het OCMW. Voor deze overdracht werd een addendum bij de beheersovereenkomst van 2019 opgemaakt. Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor het addendum.
Er wordt gevraagd om een stuk van de Abdijbekestraat een nieuwe straatnaam te geven. Het advies van de Commissie voor Toponymie en Straatnamen wordt nu voorgelegd.
Aan de Gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor het reglement voor ondersteuning voor deelnemende kroegen aan Klinkende Kroegen en WIJklanken.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor het ontwerp en wijze van gunnen (openbare procedure) voor de raamovereenkomst tot het periodiek onderhoud en herstel van stookinstallaties.
Het doel van dit project is om via grondig onderzoek van de site en haar gebouwen te komen tot een masterplan/globale aanpak van de volledige site van het Begijnhof, die de basis zal vormen voor de restauratie van de verschillende huizen op de site.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor:
Stad Brugge gaat voluit voor een goede dienstverlening voor elke burger en dit via diverse kanalen (digitaal, telefonisch, fysiek). De Stad wil inzetten op een maximaal klantgerichte en sterk deskundige dienstverlening. Om hieraan tegemoet te komen wordt er een nieuwe formatie van cluster Klant voorgesteld.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de formatiewijziging van de cluster Klant.
De aanpassing van de bijlage II van de RPR met de nieuwe functies en salarisschalen wordt later ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.
Stad Brugge is een bruisende cultuurstad.
Het Cultuurcentrum is een wendbare partner die zijn medewerkers graag op de meest efficiënte manier wenst in te zetten. Daartoe wordt een wijziging van de formatie, budgetneutraal, voorgesteld.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor de formatiewijziging van de cluster Cultuur/Cultuurcentrum.
De aanpassing van de bijlage II van de RPR met de nieuwe functies en salarisschalen wordt later ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.
Stad Brugge haalde het Vlaamse subsidiedossier Space Tinder (Modulair) binnen voor de ontwikkeling van een tool om leegstand en potentiële gebruikers te matchen. Intussen is het platform in volle ontwikkeling, lancering is gepland voor de zomer. Het beheer van Modulair is toegevoegd aan het convenant van Stad Brugge met de vzw Stadsmakers (De Republiek). Ook marketing en promotie van de tool valt hieronder.
Gezien er nog middelen beschikbaar zijn in het subsidiedossier, wil de stad 30.000 euro (incl. btw) gebruiken voor de promotie van Modulair. Dit budget wordt als subsidie verstrekt aan de vzw Stadsmakers (de Republiek), die de tool beheert met als doelstelling de promotie van Modulair.
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd.
De Green Deal Huren en Delen wil de shift naar gedeeld gebruik van producten realiseren door de huur- en deelmarkt te versterken, verduurzamen en verenigen. Huren en delen is een belangrijke schakel in de circulaire economie en dit past binnen de visie Brugge Circulaire Stad. Naast het sensibiliseren en aansporen van burgers om in te zetten op huren & delen, wordt vooral de deelmobiliteit extra in de kijker gezet.
Met de ondertekening van deze Green Deal engageert de stad zich om aan minimum 3 contactmomenten per jaar deel te nemen, en met de verkregen inzichten en tools ook effectief aan de slag te gaan met het oog op minder materiaalgebruik binnen het eigen bedrijf of als kernstrategie.
Aan de gemeenteraad wordt hiervoor goedkeuring gevraagd.
Het decreet Lokale Diensteneconomie bepaalt dat een erkende LDE-onderneming enkel kan belast worden met de uitvoering van een bepaalde lokale dienst als deze dienstverlening eerder door de lokale overheid werd erkend als een Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB).
Aan de gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd om de nieuwe lokale dienst 'uitvoeren van digiscans' te erkennen als Dienst van Algemeen Economisch Belang. De opdracht tot het uitvoeren van digiscans wordt toegekend aan Vereniging WOK.
Het regionaal samenwerkingsverband van de 10 lokale besturen Werkkracht10 ILV krijgt in de periode 2023 tot en met 2025 jaarlijks een subsidie van € 103.971,10 van het departement Werk en Sociale economie voor de regionale regierol sociale economie en werk. Stad Brugge beheert deze middelen.
Het beheerscomité van Werkkracht10 ILV wil jaarlijks € 27.000 voorbehouden voor ondersteuning van interne projecten binnen de sociale economie in de Brugse regio via een regionaal subsidiereglement. Dit regionaal subsidiereglement 2023-2025 en de hiermee gepaard gaande jaarlijkse uitgave van maximaal € 27.000 wordt aan de gemeenteraad van de beherende gemeente Brugge ter goedkeuring voorgelegd.
Volgende interpellaties worden aan de agenda van de gemeenteraad toegevoegd:
Interpellaties
De opruststelling van Eerste Hoofdcommissaris van politie Dirk Van Nuffel - Korpschef gaat in op 1 juli 2023.
Hoofdcommissaris van politie Yves Rotty werd in de gemeenteraadszitting van 30 mei ll. voorgedragen als zijn opvolger. De aanwijzing tot het mandaat van korpschef gebeurt door de Koning.
In afwachting van deze aanwijzing en om de continuïteit in de leiding van het politiekorps te waarborgen, werd Hoofdcommissaris van politie Yves Rotty door de Burgemeester aangesteld als waarnemend korpschef met ingang van 1 juli 2023 tot de officiële aanwijzing door de Koning bij koninklijk besluit.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiervan kennis te nemen.
Dhr. Stefaan Sintobin diende op 26 april 2023 een bezwaarschrift in tegen de aanstelling van mevrouw Dalilla Hermans als trajectcoördinator Brugge Europese Culturele Hoofdstad (Brugge 2030). Er werd naar aanleiding hiervan een onderzoek ingesteld door de gouverneur.
Op 26 juni 2023 ontving het stadsbestuur een kopie van het antwoord van de gouverneur aan dhr. Sintobin. De gouverneur verzoekt het stadsbestuur om het antwoord ter kennisgeving aan de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad voor te leggen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiervan kennis te nemen.
Dhr. Stefaan Sintobin diende op 26 april 2023 een bezwaarschrift in tegen de aanstelling van mevrouw Dalilla Hermans als trajectcoördinator Brugge Europese Culturele Hoofdstad (Brugge 2030). Er werd naar aanleiding hiervan een onderzoek ingesteld door de gouverneur.
Op 26 juni 2023 ontving het stadsbestuur een kopie van het antwoord van de gouverneur aan dhr. Sintobin. De gouverneur verzoekt het stadsbestuur om het antwoord ter kennisgeving aan de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad voor te leggen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd hiervan kennis te nemen.
De verslagen van de Gecorovergaderingen van 8 maart 2023, 18 april 2023 en 10 mei 2023 worden ter kennisgeving aan de gemeenteraad voorgelegd.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van: